Zondag 27 september was het dan zover:

Door de tijdelijke versoepelingen van de Covid-19 maatregelen in Nederland heeft de première van de film Grensherinneringen / Grenzerinnerungen dit jaar nog plaats kunnen vinden. Eindelijk konden we het eind resultaat van 2 jaar hard werken delen met de buitenwereld.

Hier waren we blij mee want de tijd voor de hoofdrolspelers begint te dringen. Wat fijn dat er voor ons gevoel nog zoveel mensen hebben kunnen komen met een aantal familie leden. We kunnen spreken van een geslaagde dag.

Over de dag verspreid hebben we over 3 groepen genodigden mogen verwelkomen. Het was een werk om alles volgens de voorschriften te laten verlopen. We hebben daarin fijn kunnen samenwerken met café- zaal Grenszicht. Ze hebben goed gefaciliteerd.

We willen langs deze weg Jahra Esser hartelijk bedanken voor al haar inzet: wat een prachtig eindresultaat is het geworden! Wat een mooie reacties kregen we van iedereen die aanwezig was.

Bert Smeenk willen we bedanken voor het verzamelen van de hoofdpersonen, het voorbereiden van de interviews en het onderhouden van de contacten met de families. En natuurlijk voor het bijhouden van de administratieve rondslomp voor de subsidie van Euregio.

Wilco Kuijperij, Truus Stotteler en Willemien Beusink: bedankt voor het maken van de foto’s deze dag!

Tenslotte willen we Petra Waning bedanken voor het verzorgen van de uitnodigingen voor alle hoofdrolspelers, familieleden en andere genodigden; het bijhouden van de aan- en afmeldingen en het maken van de zaal indeling.

Hoe nu verder met de film? Daar krijgen we veel vragen over. In de huidige omstandigheden onder de maatregelen in verband met Covid-19 zijn wij genoodzaakt alle plannen voor film vertoningen op te schorten.

We hopen dat er komend jaar in de periode van Gelderland herdenkt 76 jaar vrijheid weer aan te sluiten bij alle activiteiten. Tot die tijd zullen we geen activiteiten ondernemen met dit filmproject. We houden jullie op de hoogte over eventuele data en locaties voor nieuwe vertoningen via deze website.

Er is een Webpagina in de maak die gewijd zal zijn aan dit project. Daar zal ter zijner tijd meer informatie op te vinden zijn.