Helaas is dit jaar is de herdenking op 4 mei door de Corona maatregelen opnieuw sober. De opzet zal in grote lijnen gelijk zijn aan vorig jaar. Toch willen we er even bij stil staan.

Sinds het realiseren van de aanvulling op het Monument is Stichting “Ik vraag me af…” vertegenwoordigd bij de herdenking en de kranslegging in Eibergen op 4 mei . We leggen samen met mevr. Dormits-Menco een krans namens de Joodse gemeenschap en een bloemstuk namens de Stichting.

We herdenken vanuit huis en in de middaguren zijn de kransleggingen. In Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Beltrum wordt ’s middags een krans gelegd bij het oorlogsmonument. Dit doen we enkel met een kleine afvaardiging van de lokale comités 4 en 5 mei, samen met de burgemeester of een wethouder.

Ze maken de tijden van de kransleggingen niet bekend omdat het niet de bedoeling is dat anderen hierbij aansluiten. Buiten deze tijden kunt u uw eigen herdenkingsmoment invullen.