Op 16 december 2021 zou Jack (Isaac) Herschel 100 jaar zijn geworden. Helaas is hij sinds 18 april 2016 niet meer onder ons. Een Joods gezegde luid: “Zolang je naam nog genoemd wordt, ben je er nog”. Dit willen we als Stichting onder andere bewerkstelligen. Wij zetten ons in brede zin in voor het Joodse gedachtengoed in Eibergen. We starten met een reeks nieuwe wandelingen die in het teken staan van het Joodse erfgoed.

Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag hebben we voor de eerste in de reeks een wandeling door Eibergen uitgestippeld over het leven van Jack, zoon van een Joodse slager uit Eibergen. Deze leidt u langs plekken waar Jack heeft gewoond en ondergedoken heeft gezeten. De familie werd opgepakt maar Jack wist als enige van zijn familie aan de Duisters te ontkomen. Hij werd na de oorlog bakker in Enschede.

De wandeling is te verkrijgen bij de TIP in Eibergen aan de Grotestraat 59.