Eindelijk mogen we weer bijeenkomsten houden en activiteiten organiseren. Dit jaar sluiten we aan bij de viering van 77 jaar vrijheid. Het programma was oorspronkelijk bedoeld om te starten in 2020 (75 jaar vrijheid) maar is door, bij iedereen welbekende redenen, uitgesteld. Voor de gemeente Berkelland start het programma 31 maart 2022.

Voor onze Stichting betekent dat er een aantal extra activiteiten op de agenda staan naast de reguliere. Hieronder vind u onze agenda voor 2022 (tot nu toe bekend)

Donderdag 31 maart 2022 Kranslegging voor de 2 gesneuvelde Engelse soldaten op de Algemene Begraafplaats aan de Haaksbergseweg in Eibergen. Aanvang 18:00 uur

Woensdag 4 mei 2022 Kranslegging monument in Eibergen: één namens de Stichting en één namens de Joodse gemeenschap. De krans namens de Joodse gemeenschap word samen met nabestaanden gelegd.

Donderdag 5 mei 2022 2 wandelingen door Eibergen in het teken van vrijheid. Onder begeleiding van onze gidsen Bert Smeek en Marieke Driever. Aanmelden voor de wandeling kan via de TIP (Grotestraat 59) in Eibergen. Start tijden worden bekent gemaakt via deze website, Social Media kanalen en de TIP.  (Afhankelijk van de vraag)

Vrijdag 6 mei 2022 Première van de documentaire “Grensherinneringen” in Oude Matheus kerk in Eibergen. Aanvang 20:00 uur / Entree €2,50. Kaartverkoop start binnenkort. Hou deze webiste en onze Social Media kanalen in de gaten. Kijk voor  meer informatie of de trailer van deze documentaire op onze website onder projecten – documentaire Grensherinneringen of klik op onderstaande link

https://www.stichtingikvraagmeaf.nl/documentaire-grensherinneringen/

Zondag 11 september 2022 Monumentendag – Wandeling naar de Joodse Begraafplaats in Eibergen onder leiding van onze gidsen. Hier word later meer bekent over gemaakt.

Jack Herschel-Wandeling Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag hebben we een wandeling door Eibergen uitgestippeld over het leven van Jack, zoon van een Joodse slager uit Eibergen. Deze leidt u langs plekken waar Jack heeft gewoond en ondergedoken heeft gezeten. De familie werd opgepakt maar Jack wist als enige van zijn familie aan de Duisters te ontkomen. Hij werd na de oorlog bakker in Enschede. De wandeling is het hele jaar door te verkrijgen bij de TIP in Eibergen (Grotestraat 59).